• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Tel Aviv - Yafo

Contact@FoodStudio.co.il

+972 50 3335409

שעות פעילות

ב' - ו' : 12:00 - 16:00

ה' : 23:00 - 19:00

שבת: סגור

- אין באפשרותנו לשמור שולחנות

- התעדכנו בגוגל לגבי שעות בפעילות בחגים

- ניתן לקבוע אירועים בחדר פרטי

כתובת:

שער פלמר 2, חיפה

*התפריט משתנה מעת לעת

אז מה זה בעצם מטבח טברייני

טבריה היא עיר בת אלפיים,היסטורית היא הייתה עיר ערבית, השפה בה דיברו הייתה ערבית ומנהגים רבים שקוימו בה מתקיימים עד היום, מקורם בתרבות הערבית. 
ההתיישבות היהודית בעיר בת מאות שנים, ונובעת מהסיבה שטבריה היא אחת מערי הקודש (ירושלי
ם, צפת, טבריה וחברון). באמצע המאה ה 18 הזמין דאהר אל עומר את הרב אבואלעפיה להתיישב בעיר, ומאז ועד היום יהודים חיים בה ברצף. במשך שנים רבות הייתה טבריה עיר מעורבת ובה חיו זה לצד זה מוסלמים,יהודים ומעט נוצרים.

המטבח הטברייני נוצר משילוב הזהויות ההיסטורי של העיר, ואפשר לזהות בו מאפיינים של שני מטבחים גדולים: המטבח הערבי (ואם לדייק יותר,  המטבח הסורי-לבנטיני) והמטבח היהודי שהביאו גלי העלייה - ובייחוד עולי יהדות ספרד. 

כך קיבל המטבח הטברייני את ייחודו: ניתן למצוא בו שילוב של מנות יהודיות כמו הקלסונס, משקלה, מדרוטה ומדיאס, וגם מנות מהמטבח הערבי כמו מנזלה, מג'דרה וסיידיה.

טבריה הייתה עיר מוקפת חומה ותושביה עניים ולכן הייתה מבודדת יחסית. מספר חומרי הגלם והמרכיבים היו מועטים, אך בתושייה רבה נשות העיר הצליחו לייצר מטעמים מגוונים שמשפחות טברייניות אוכלות עד היום.

על המסעדה:

מסעדת שולה הוקמה אחרי מספר שנים של התחקות אחרי המקורות, חומרי הגלם והטעם של המטבח הטברייני. בחלל קטן ובאווירה ביתית וחמימה אנחנו מגישים מנות מהמטבח הטברייני בתקווה לשמר ולהכיר לסועדים מטבח צנוע אבל ייחודי.

התפריט משתנה לפי עונות השנה, החגים והמסורת.

  • Facebook
  • Instagram

עקבו אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם לעדכונים

כתבו על המטבח הטברייני:

קסם על ים כנרת - דנה טל (וגם שולה מוזכרת שם)

מסע קולינרי עם שמי זרחין בטבריה - רונית ורד

גפילטפיש מטוגן בארוחת פסח טבריינית - רונית ורד 

אוי כנרת שלי - רונית ורד

ואף מילה על עוגת גבינה - רונית ורד, אלי אשכנזי

סופריטו טברייני - אסנת לסטר

כתבו על הפופ-אפ  בתל אביב:

פופ-אפ חדש מביא את טעמי טבריה לתל אביב - יעל לאור

שולה - פופאפ טברייני בפלורנטין - חומוס להמונים

כתבו על המסעדה בחיפה:

מסעדה חדשה שעושה כבוד למטבח של סבתא - ריטה גולדשטיין

מסעדה חדשה שעושה כבוד לטבריה - רעות סהר

שולה: מסעדה שכל כולה מחווה לאוכל הטברייני - רוני קשמין

ביקורות:

כמו אצל סבתא - ביצה עלומה