• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Tel Aviv - Yafo

Contact@FoodStudio.co.il

+972 50 3335409

סטודיו לאוכל הוקם אחרי הרבה שנים בהם הסתובבתי במסעדות ולמדתי לבשל. עם הזמן התחיל לעניין אותי לבשל אוכל משלי. כשהתחלתי את המסע הזה לא היה לי מושג לאן הוא יגיע ולאט לאט הוא מתחיל לקרום עור וגידים באופן טבעי, חיפשתי מקום שבו אוכל להעמיק ולהתעסק במה שנראה לי מעניין וחשוב. 

כל הדברים שתמיד עניינו אותי עברו למרכז הבמה. טבע, מסורות של בישול, דיוק, הבנה מעמיקה של אוכל. כשמחפשים את המשותף לכל אלה בסטודיו, אפשר לתאר אותם כ: קולינריה מקומית.​

קולינריה היא אמנות הבישול והאכילה, אלה מעניינים אותי בהקשר המקומי. 

גם למילה מקומי הקשר רחב ופרשנויות רבות: המרחב הגאוגרפי הטבעי, האנשים שחיו וחיים כאן, והמסורות הקולינריות שהיו פה ואלו שעוד מתקיימות. 

חוץ מלייצר אוכל טעים, העבודה בסטודיו היא דרך להעמיק, לפרק, להגדיר ולהציג את הרעיונות שמאחורי המושג "קולינריה מקומית": 

חומרי גלם - מה שגדל, מיוצר, ומלוקט במרחב (באופן טבעי או מסורתי)

מסורות מקומיות - מסורות בישול מקומיות, המטבח הטברייני (השורשים שלי), המטבח הלבנטיני.

מטבח מודרני - אחרי שחקרנו, חפרנו, פירקנו- מנסים ליצור משהו חדש. 

איך אנחנו עושים את זה:

את חומרי הגלם אנחנו משיגים דרך ספקים ויצרנים, לפעמים זה אומר לנסוע ליצרן גבינות בצפת, ולפעמים זו שמועה על אחד שמייצר דבש חרובים שאפשר למצוא בחנות כלי בניין.

חלק אחר של חומרי הגלם של הסטודיו מגיע מליקוט- יציאה את הטבע בכל עונות השנה, למידה מהמומחים והתחברות לקהילות שעוסקות בליקוט צמחי מאכל ופטריות.

את הלימוד על המסורות הקולינריות של האזור אנחנו עושים דרך נבירה עקשנית בספריות וספרים ישנים, ודרך שיחה והיכרות עם אנשים שהמסורות האלה הם חלק מחייהם. ​

כל אלו מגיעים אל הסטודיו, פיסות חומר ומידע שנאספים. לפעמים זה תהליך ארוך, לפעמים נדרשת יותר מעונה אחת כדי להכיר צמח מאכל חדש לעומק, ולהבין איך להשתמש בו ולהגיש אותו. בשביל היכולת לאסוף, ללמוד, לעבד ולהגיש אוכל טעים, יצרנו את הסטודיו.​

הייתי רוצה שהסטודיו יהיה מקום שבו עוד אנשים יתעסקו בקולינריה מקומית.

מסעדנים? היסטוריונים של אוכל? טבחים? מלצרים? מתחברים למה שכתוב למעלה? 

דברו איתי ונראה איך אפשר לשתף פעולה.

הספרייה של הסטודיו - בקרוב​